Over Start People

De nieuwe arbeidsmarkt: verandering als enige constante

We leven in een tijd van continue verandering. Nieuwe technologieën (een recent voorbeeld is de robotkok die dit jaar uitgebracht wordt) breken markten open.  Dat zorgt voor een nieuwe arbeidsmarkt. Trends als globalisering en robotisering leiden tot een andere verdeling van werk en productie. Organisaties zullen steeds vaker in meer of meerdere mate moeten reorganiseren om deze uitdagingen aan te kunnen en optimaal in vorm te blijven. Daardoor maken functies steeds vaker plaats voor rollen en worden banen projecten. Dat zorgt ervoor dat het HR-landschap verandert.  Verandering is de nieuwe norm en onzekerheid is de enige zekerheid.

arbeidsmarkt-2017-constant-in-veranderingArbeidsmarkt 2017: mens is constante factor

De onzekerheid vraagt veel van organisaties. Het vermogen om vooruit te kijken, prognoses en inschattingen te maken is belangrijker dan ooit. Maar ook de durf en het realisme om die weer bij te stellen, om te gooien en te veranderen. Organisaties moeten in staat zijn om zélf  te veranderen en te leven met onzekerheid en de daarbij horende spanning.  Bij alle veranderingen is de mens de constante factor. Daarom is verandering, en alles wat erbij komt kijken, bij uitstek een HR-uitdaging.

Tip: leer omgaan met verandering, werk aan wendbaarheid

Pas het aannamebeleid hierop aan. Maak mensen al vanaf werving en on-boarding duidelijk dat verandering er bij hoort. Dat dit niet eng is maar de nieuwe werkelijkheid. Waak tegelijkertijd voor stress, beroepsziekte nummer 1. Uit onderzoek van TNO en CBS blijkt dat 2,7 miljoen werknemers te maken hebben met werkstress.

Constante verandering vraagt veel van mensen. Zorg daarom dat medewerkers bij u terecht kunnen om hierover te praten. En ondersteun hen in het houden (of krijgen) van een gezonde leefstijl en een goede verhouding tussen werk en privé.

Arbeidsmarkt 2017: Meer trends

Bent u benieuwd naar meer arbeidsmarkttrends? Wij hebben 8 trends beschreven die u niet mag missen. Bekijk het volledige overzicht met kansen, uitdagingen en tips uitlichten.