• Sollicitatietips
2 minuten leestijd

5 Tips om een baan te vinden als jongere

Je bent jong en je wil wat! Wat kun jij doen om je kans op een baan te vergroten?
 1. Kies een opleiding met perspectief
  Kies voor een opleiding met werkperspectief, bijvoorbeeld een richting in de techniek of de zorg. Weet je niet wat een goede opleiding met baanperspectief is? Vraag de opleiding naar de kans op een baan. Of neem contact op met een van onze vestigingen. 

 2. Combineren werken & leren
  Het combineren van werken en leren geeft je een aanmerkelijk betere aansluiting op de arbeidsmarkt. Er zijn verscheidene werk-leertrajecten in Nederland met baangarantie. Wij bieden verschillende werk-leertrajecten aan, onder andere voor operator en vrachtwagenchauffeur. Kijk daar eens of neem contact met ons op. 

  Bekijk ook: Alle vacatures in Gelderland

 3. Versterk je sociale vaardigheden
  Werken is iets heel anders dan naar school gaan. Een aantal dingen leer je niet op school maar heb je wel nodig als je gaat werken. Denk in eerste instantie aan solliciteren maar ook bijvoorbeeld aan samenwerken en met verschillende mensen omgaan. Het kan helpen om je sociale vaardigheden te versterken zodat je beter uit de voeten kan met de (ongeschreven) regels van de werkvloer.

 4. Bouw een netwerk op
  Onderhouden van een netwerk is belangrijk, of het nu gaat om je stageadres, je docenten of simpelweg een buurman die je misschien aan een baan kan helpen. Zorg dat je deze lijntjes hebt en dat je ze op tijd uitzet. Juist andere manieren dan het sturen van een brief en een cv maken dat je als jongere opvalt en kans maakt.

 5. Doe zo snel mogelijk werkervaring op
  Ook dat bijbaantje na school, vrijwilligerswerk bij de voetbalclub of andere ervaring voordat je opleiding is afgerond kunnen zeer waardevol zijn om een baan te vinden. Wacht dus niet tot je opleiding er op zit!

Wil je een nieuwe baan vinden? Blader door alle vacatures van Start People. Als je liever in de buurt zoekt, bekijk dan alle vestigingen van Start People. Of bekijk onze contactpagina en laat ons het gesprek starten. 

 

 

 

Deel dit artikel