• Sollicitatietips
3 minuten leestijd

5 Tips om een baan te vinden als 50-plusser

Iedereen, ongeacht leeftijd, verdient een evengrote kans op de arbeidsmarkt. Wat kun je zelf doen als 50-plusser om je kansen te vergroten?
 1. Denk in mogelijkheden
  Natuurlijk is het een geweldige tegenslag als je na vele jaren van trouwe dienst plotseling thuis zit. Geen doel meer van je dag, geen inkomen en solliciteren, hoe ging dat ook alweer? Baal er even goed van maar blijf niet hangen in die slachtofferrol. Steek hand in eigen boezem en ga aan de slag. Volg een empowermenttraining en win je zelfvertrouwen terug. Breng jouw positieve energie over aan een eventuele nieuwe werkgever. Want niemand zit te wachten om een ouwe zeur in dienst te nemen.

 2. Benadruk je “zachte” kwaliteiten
  Uit onderzoek blijkt dat ouderen vaak beter scoren dan jongere werknemers op kwaliteiten als: loyaliteit, betrouwbaarheid en management. Nog te vaak wordt door werkgever alleen gekeken naar de harde kwaliteiten zoals fysieke gezondheid, vaardigheid met nieuwe technologieën en creativiteit. Dus breng dit zelf onder de aandacht.

  Bekijk ook: Alle vacatures in Groningen

 3. Blijf jezelf ontwikkelen! Je bent nooit te oud om te leren. Ook voor ouderen op de arbeidsmarkt geldt: blijf jezelf ontwikkelen, blijf je cv verrijken en sta open voor alle nieuwe technologische mogelijkheden. Dit noemen we ook wel “lifetime learning”. Dit gaat niet alleen om het op peil houden van competenties en het verhogen van de productiviteit, maar ook om het verbeteren van je eigen waarde op de arbeidsmarkt. Waar start je dan? Ontwikkel jezelf via de opleidingen en trainingen van Start People. Wij moedigen mensen van alle leeftijden aan om te blijven leren.
 4. Lever wat salaris in
  Vergroot je kans op een nieuwe baan door je salariseisen bij te stellen. Jouw laatstverdiende salaris is waarschijnlijk hoger dan het instapsalaris van een jongere collega wat kan maken dat deze jonge kandidaat een voorsprong op jou heeft.

 5. Denk ook eens aan uitzendwerk
  Uitzendwerk kan een prima manier zijn om weer actief te worden op de arbeidsmarkt. 80% van de ouderen die via een uitzendbaan aan de slag gaan hebben jaren later nog altijd werk. Door te durven kiezen voor flexwerk is het bovendien mogelijk om een loopbaan een nieuwe wending te geven.

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Of nog aan het oriënteren? Stuur een open inschrijving en laat ons jou helpen. Zoek op jouw omgeving en bekijk alle vacatures per plaats.

Deel dit artikel