Man aan het werk via Start People.
 • Blog
5 minuten leestijd

Top 5 plaatsen om te werken in West-Nederland

Ontdek het mooie zuiden! Wij nemen je mee langs de top vijf plaatsen om te werken in het zuiden van Nederland. Van bruisende straten tot innovatieve hotspots, ontdek in welke in welke plaatsen jij jouw carrière naar nieuwe hoogten kunt tillen!

1. Amsterdam

Op de eerste plaats staat uiteraard Amsterdam! Vestigingsmanager Puck Peters vertelt over de Nederlandse hoofdstad en waarom dit de ultieme plek is om te werken.

Puck deelt dat Amsterdam staat te popelen om talent in verschillende sectoren. Zo kun je aan de slag bij verschillende overheidsorganisaties zoals onder andere het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers). Daarnaast zijn er diverse beroepen beschikbaar in de administratieve sector of in logistiek. “Dankzij de centrale ligging van de stad is het goed bereikbaar met het OV of de auto. In de stad zijn ook veel vervoersmogelijkheden, van e-bike tot de tramlijnlijn. Je komt dus overal!” Ben je iemand die na het werk graag de buurt verkent? Dan moet je in Amsterdam zijn. "Amsterdam is natuurlijk het centrum van Nederland en wordt gekenmerkt door veel toerisme. De karakteristieke stad heeft een levendige sfeer en is ontzettend divers," deelt Puck over de stad. De vestigingsmanager vertelt dat de stad rijk is aan cultuur en een bruisend nachtleven heeft. "Je hebt het Rijksmuseum, Anne Frank Museum en het Van Gogh Museum. Daarnaast zijn er veel bekende bars en restaurants, en je kunt altijd terecht op het Leidseplein."

Klinkt werken in de regio Amsterdam als iets voor jou? Bekijk dan al onze vacatures of laat Start People Leiden jou verder helpen. 

2. Leiden

Op de tweede plek staat het historische Leiden. Vestigingsmanager Puck Peters liet ons weten waarom dit dé plek is om te werken.

“Leiden heeft een super goede bereikbaarheid. Je kunt hier net zo makkelijk komen als Amsterdam,” vertelt Puck. Daarnaast zijn er veel functies in de omgeving beschikbaar voor mensen die zich graag inzetten als begeleider zoals voor het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers). Ben jij dus nog aan het begin van je carrière? Dan is Leiden misschien wel wat voor jou. “Leiden heeft misschien een historisch karakter, maar het is eigenlijk een hele gezellige studentenstad!” laat de intercedent weten. Dankzij de jonge invloed in de stad, zijn er namelijk veel startersfuncties te vinden. Trek je na werk de stad in? Dan loop je misschien wel tegen het Rijksmuseum van Oudheden aan of een leuk evenement op de vrijdagmiddag.  “De stad heeft een levendige cultuur en veel geschiedenis. Er zijn veel mooie historische gebouwen en er is áltijd wat te doen” deelt Puck.

Benieuwd of een baan in Leiden bij jou past? Wij hebben alle vacatures op een rijtje. Of laat ons jou op weg helpen en maak contact met Start People Leiden.

3. Rotterdam

Rotterdam kan niet ontbreken op onze lijst. Rotterdam is strategisch gelegen en heeft uitstekende bereikbaarheid, vergelijkbaar met Amsterdam.

Maar wat Rotterdam echt uniek maakt, zijn de mogelijkheden in de klantenservice- en logistieke sector. Als je op zoek bent naar een carrière in de administratie, is Rotterdam dé place to be. Naast de geweldige carrièremogelijkheden biedt Rotterdam ook een levendige en diverse levensstijl. Je kunt na het werk genieten van de skyline, heerlijk eten in de vele restaurants, of een avondje uit in de bruisende uitgaansgelegenheden. Bovendien staat Rotterdam bekend om zijn moderne architectuur en jonge mind set, wat de stad een dynamische sfeer geeft. De stad is bekend van het wereldberoemde Museum Boijmans Van Beuningen de kunstwerken in de Witte de Withstraat.

Ben je nieuwsgierig of een baan in Rotterdam bij jou past? Bekijk alle vacatures dan hier. Of laat ons jou op weg helpen en neem contact op met Start People Rotterdam voor persoonlijk advies en begeleiding.

4. Den Haag

Op de vierde plaats staat het bruisende Den Haag. Den Haag is een stad die je niet mag missen als je denkt aan werken in Nederland.

De stad is gunstig gelegen en heeft uitstekende verbindingen, vergelijkbaar met steden als Amsterdam en Rotterdam. Maar wat Den Haag echt bijzonder maakt, zijn de mogelijkheden op het gebied van recht en bestuur. Den Haag is de politieke hoofdstad van Nederland wat zorgt voor veel carrière-opties in de administratieve sector of bij de overheid. Naast carrièremogelijkheden heeft Den Haag heeft een bijzondere uitstraling. Dit komt door de prachtige oude gebouwen en de gezellige sfeer. Daarnaast kun je op een vrije middag richting Scheveningen trekken voor een heerlijke stranddag of een wandeling maken door kunstmuseum het Mauritshuis.

Pak jij je kans? Bekijk alle vacatures in Den Haag hier. Heb je toch nog wat vragen? Zoek dan contact met Start People Den Haag

5. Haarlem

Het prachtige Haarlem verdient een plek op onze lijst. De stad en staat bekend om de fijne sfeer en staat te springen om jong talent.

Haarlem is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Het is het rustige zusje van Amsterdam, maar met net zo veel karakter. Werk jij graag in een karakteristieke omgeving met een jonge mind set? Dan is het misschien goed om te weten dat de stad veel waarde hecht aan diversiteit en inclusie, “We streven naar een inclusief werkklimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn en de kracht van diversiteit benut wordt. Haarlem is aangesloten bij het landelijk netwerk Diversiteit in bedrijf en heeft het Charter Diversiteit ondertekend” (bron: Haarlem). Ben jij starter? Dan is Haarlem misschien wel de perfecte plek voor jou. De stad zoekt naar veel beginnend talent in diverse sectoren. Dus pak je kans als administratief medewerker of ontdek de commerciële sector. Haarlem staat bekend als de stad die álles heeft: een historisch centrum, beroemde musea, winkels, restaurants en de Noordzeekust om de hoek. Wanneer je in de buurt van Haarlem bent, zal de heerlijke sfeer je overtuigen om te blijven hangen.

Ben jij al overtuigd? Klik hier voor alle vacatures in Haarlem. Daarnaast vertellen we je graag meer. Neem contact op met Start People Leiden.

Of je nu verlangt naar goede bereikbaarheid, een diverse omgeving of een werklocatie met karakter, West-Nederland biedt het allemaal! Start jouw carrière in het mooie het Den Haag, het jonge Leiden of het sfeervolle Haarlem. Wij inspireren en helpen jou graag in je zoektocht naar een nieuwe baan, dat is ons werk. Maak contact en pak je kans

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

 • Dame aan het werk
  Blog

  Slim solliciteren met ChatGPT: Zo maak je een top-cv!

  Lees meer
 • Man aan het werk via Start People.
  Blog

  5 tips om op te vallen als uitzendkracht

  Lees meer
 • Man aan het werk voor Start People
  Blog

  Wat houdt het in om uitzendkracht te zijn?

  Lees meer