De Generatieregeling op RTL Nieuws

Almere, 14 november 2016 - RTL Nieuws besteedde recentelijk uitgebreid aandacht aan De Generatieregeling van Start People. Deze regeling is opgezet om oudere werknemers te laten uitstromen en jongeren een kans te geven op de arbeidsmarkt.

Staalfabriek ThyssenKrupp

In de reportage wordt ingegaan op de situatie van Jan Donkers. Jan werkt al 37 jaar in de staalfabriek van ThyssenKrupp in Veghel. Hij is bijna 62 en wil het graag rustiger aan gaan doen. Officieel zou Jan nog vijf jaar moeten doorwerken.

Met behulp van De Generatieregeling kan de werknemer van ThyssenKrupp toch eerder gedeeltelijk met pensioen. In de RTL-reportage legt Chris van Santen van De Generatieregeling uit hoe het werkt. Bekijk de reportage hieronder.

de-generatieregeling-1-1024x584

“Een goede deal”

Jan is in zijn nopjes met het vooruitzicht minder te gaan werken. “Een goede deal”, zegt Jan. Ook ThyssenKrupp is blij met De Generatieregeling van Start People. Zeker bij fysiek zwaarder werk gaat het ziekteverzuim omlaag. Ook ontstaat er ruimte voor jongere werknemers.

Lees hier meer informatie over De Generatieregeling.