Filter de zoekopdracht

  Provincie

  Dienst verband

  Opleidingsniveau

  Vakgebied

  Werken bij

  Taal

  Salarisindicatie

  Uren per week

34 vacatures

Werken bij de politie

Wil jij continu blijven ontwikkelen en groeien? Dan zit je bij de politie wel goed. Doordat de maatschappij snel verandert, verandert het politiewerk net zo snel mee. Of je nou als agent op straat, recruiter in Rotterdam, generalist in Maastricht of administratief medewerker in Apeldoorn werkzaam bent, je zult altijd blijven leren en ontwikkelen.

Wat kun je verwachten

Naast een baan vol afwisseling kan jij er dus vanuit gaan dat je continue bezig bent met ontwikkelen. Hier ondersteunt de politie op alle fronten bij. Dit doen zij door een goede balans tussen werk en privé vanwege flexibele werktijden, een sportapp die jou mentaal en fysiek gezond houdt én actieve teambuilding op de politiesportdag.  

De politieopleiding

Wil je als agent gaan werken bij de politie? Dan volg je eerst een politieopleiding op mbo- of hbo-niveau. Om hiervoor in aanmerking te komen beschik je over een vooropleiding, de minimale leeftijd van 18 jaar, een Nederlandse nationaliteit en taalvaardigheid, een geldig rijbewijs en een uitermate goede mentale en fysieke gesteldheid. Niet niks dus! Maar met jouw wilskracht moet dit geen probleem vormen. 

Kantoorbanen bij de politie

Werken bij de politie betekent niet direct dat je ook een politieopleiding hoeft te volgen. We hebben namelijk ook zat kantoorbanen waar personeel gezocht wordt! Denk aan diverse administratieve functies, planners, centralisten bij de meldkamer en recruiters.

Vacatures bij de politie in heel Nederland

Onze openstaande vacatures bij de politie zijn verspreid over heel het land. Je kan onder andere aan de slag in regio Zuid-Holland, Limburg en Gelderland

Kom bij de politie en solliciteer op een politie vacature!

Kan jij niet wachten om aan de slag te gaan bij de politie? Solliciteer dan op één van de opstaande functies! Na een kennismakingsgesprek met Start People zal er een uitgebreide sollicitatieprocedure plaatsvinden waarin onder andere een screening en assessment plaatsvinden. 

Als politieagent handhaaf je de regels van de Nederlandse wet. In bepaalde situaties treed je op tegen overtredingen. Je houdt dus toezicht op de openbare orde. Dit is niet alleen op straat, maar ook achter de schermen. Je kunt onderzoek doen naar het criminele circuit. Ook kun je werken in de meldkamer of aan de telefoon om de burger te woord te staan. De politie is ook op zoek naar ondersteunende mensen, zoals: recruiters, planners en communicatiemedewerkers. Wat werken bij de politie inhoudt is dus heel divers en verschilt per functie. Bekijk alle functies bij de politie op Start People.

Om te werken bij de politie moet je minstens over deze eigenschappen beschikken:
- Verantwoordelijkheid;
- Communicatief;
- Oplossingsgericht;
- Teamspeler;
- Stressbestendig;
- Om kunnen gaan met agressie.

Voor kantoorbanen bij de politie komen andere eigenschappen kijken, zoals:
- Analytisch;
-  Zelfstandigheid;
-  Aanpakker;

Beschik je over deze eigenschappen? Solliciteer dan bij de politie.
Om bij de politie te werken heb je minimaal de Basisopleiding aan de Politieacademie op mbo-niveau 4 nodig. Je kunt ook aan de slag met de hbo-bachelor politieopleiding.
Werken bij de politie betekent een uitdagende en afwisselende baan. Als agent krijg je te maken met moeilijke en emotionele situaties, maar ook met hele mooie dingen. Werken bij de politie is als werken in een familie, deze collega’s kun je vertrouwen en ze staan voor je klaar. Ook op het kantoor zijn er vele mogelijkheden bij de politie. Bekijk alle actuele politie vacatures bij Start People.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk hier alle vacatures via Start People.