Man aan het werk via Start People.
  • Blog
6 minuten leestijd

5 tips om op te vallen als uitzendkracht

Of je nu aan het begin staat van je carrière of al een tijdje meedraait, het is belangrijk om als uitzendkracht op te vallen tussen de rest. Hier delen we vijf praktische tips om je te helpen schitteren in je werk.

Ben je een uitzendkracht die zoekt naar manieren om op te vallen en meer kansen te krijgen? Of ben je druk bezig op de arbeidsmarkt en wil je jezelf laten zien? Of je nu aan het begin staat van je carrière of al een tijdje meedraait, het is belangrijk om als uitzendkracht op te vallen tussen de rest. Recruiter Pim Vesters deelt vijf praktische tips om je te helpen schitteren in je werk. Of je nu nieuw bent of al ervaring hebt, deze tips zijn bedoeld om jouw professionaliteit en kansen te vergroten.

Inhoud van deze blog

  1. Betrouwbaarheid is belangrijk
  2. Feedback is Leerzaam
  3. LinkedIn als je online visitekaartje
  4. Wees flexibel
  5. Toon lef en blijf positief!

1. Betrouwbaarheid is belangrijk

Betrouwbaarheid is de bouwsteen om goed met anderen samen te werken. Een betrouwbare indruk begint bij kleine acties. Hier zijn wat makkelijke dingen om te onthouden:

  • Zorg dat je op tijd bent: of zelfs iets te vroeg. Dat laat zien dat je echt om je werk geeft.
  • Kleed je netjes: kijk ook even wat andere mensen dragen en pas je daarop aan.
  • Laat zien dat je blij bent met je werk: doe niet alleen alsof, maar help ook anderen en wees enthousiast. Dat maakt het leuk voor iedereen!

Laat niet alleen zien dat je op tijd komt en netjes gekleed gaat, maar toon ook een positieve houding. Blijf jezelf ontwikkelen door nieuwe dingen te leren en actief contact te houden met je uitzendbureau om op de hoogte te blijven van nieuwe kansen. 

2. Feedback is Leerzaam

Feedback vragen na een klus is handig om te groeien. Het geeft je inzicht in wat je goed doet en waar je kunt verbeteren. Wees daarom ook niet bang om fouten te maken! Fouten zijn in onze ogen dé manier om een belangrijke les te leren. Benieuwd hoe je dit doet? Hier zijn zes simpele stappen die je kunnen helpen groeien:  

  1. Reflecteer op de fout
    Neem even de tijd om te bedenken wat er fout is gegaan en waarom dat zo is. Vraag jezelf af wat je anders kunt doen de volgende keer. Dat is net als even pauze nemen in je hoofd.
  2. Accepteer de fout
    Iedereen maakt weleens fouten. Het is belangrijk om niet te streng voor jezelf te zijn. Zie fouten als kansen om te leren en beter te worden.        
  3. Kijk naar wat er is gebeurd
    Probeer te begrijpen waarom je fout is gegaan. Had je meer informatie nodig? Was je te haastig? Voelde je je niet zo goed? Fouten helpen je te leren als je begrijpt waarom ze zijn gebeurd.        
  4. Tijd voor actie!
    Bedenk wat je kunt doen om de fout te verbeteren of om te voorkomen dat het weer gebeurt. Het nemen van stappen toont dat je vastberaden bent om dingen beter te maken.        
  5. Feedback is het sleutelwoord
    Vraag aan mensen om je heen, zelfs nadat je de fout hebt opgelost. Ze kunnen je helpen door nieuwe dingen te laten zien en te voorkomen dat je dezelfde fout in de toekomst maakt.       
  6. Blijf Positief
    Onthoud dat fouten kansen zijn om te leren en te groeien. Blijf gemotiveerd en laat je niet ontmoedigen door fouten. Een positieve houding helpt je sterker te worden.        

Fouten maken is normaal en kan je zelfs helpen beter te worden. Zie ze als stappen naar vooruitgang! Lees de blog ‘Volg deze 6 stappen en maak van elke fout een les’.      

3. LinkedIn als je online visitekaartje

In deze digitale tijd is LinkedIn belangrijk voor je professionele uitstraling. Zorg voor een sterk profiel dat goed laat zien wie je bent. Hoe zorg je hiervoor?      

  • Compleet Profiel

Zorg ervoor dat je LinkedIn-profiel volledig is ingevuld. Een duidelijke profielfoto, relevante werkervaring en een pakkende samenvatting maken je profiel aantrekkelijker. 

Plaats belangrijke zoekwoorden op je profiel om beter gevonden te worden door recruiters en werkgevers. Werk jij bijvoorbeeld als administratief medewerker? Voeg dan jouw computerskills toe aan jouw profiel.

  • Deel interessante content

Plaats regelmatig updates en deel waardevolle content om aan jouw netwerk te laten zien dat je kennis in huis hebt en enthousiast bent over jouw werk. 

4. Wees flexibel

Onderscheid jezelf door flexibel te zijn. Dat betekent niet alleen verschillende taken oppakken, maar ook bereid zijn om op verschillende uren te werken. Bespreek je beschikbaarheid en voorkeuren duidelijk met je uitzendbureau. Goede communicatie is de sleutel tot het vinden van de beste matches. Samenwerken met je bureau helpt bij het vinden van de beste kansen.

5. Toon lef en blijf positief!

Laat maar zien wat je in huis hebt, meer dan wat er van je gevraagd wordt! Als het mogelijk is, pak dan gerust extra taken op. Besef goed dat de contacten die je legt tijdens een klus van onschatbare waarde zijn. Blijf daarom niet alleen tijdens, maar ook na een opdracht in contact met mensen om je netwerk springlevend te houden.

En nog een gouden tip van de recruiter: een positieve instelling maakt een onvergetelijke indruk. Dus, als je die glimlach vasthoudt en jezelf van de zonnige kant laat zien, zal dat niet onopgemerkt blijven. En weet je, die positiviteit werkt als een magneet voor kansen. Het opent deuren die anders misschien gesloten zouden blijven. Weten hoe je een positieve houding op werk kunt behouden? Lees dan onze 7 tips om positiever met werk om te gaan.

Dus, wees niet bang om het voortouw te nemen en jezelf te laten zien. Zorg ervoor dat je niet alleen doet wat er van je verwacht wordt, maar zelfs een stapje extra zet. En onthoud: blijf in die positieve sfeer, want dat is de sleutel tot blijvend succes.

Als uitzendkracht zijn er veel manieren om op te vallen en meer kansen te krijgen. Of het nu gaat om betrouwbaarheid, feedback vragen, je LinkedIn-profiel verbeteren, flexibiliteit tonen, of initiatief nemen, elke stap brengt je dichter bij een succesvolle carrière. Onthoud dat jouw unieke vaardigheden en inzet de bouwstenen zijn voor een opvallende professionele indruk als uitzendkracht. Ga ervoor en maak die onuitwisbare indruk!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

  • Dame aan het werk op kantoor met een lach aan de administratie
    Blog

    Slim solliciteren met ChatGPT: Zo maak je een top-cv!

    Lees meer
  • Man aan het werk voor Start People met clipbord
    Blog

    Wat houdt het in om uitzendkracht te zijn?

    Lees meer
  • Man aan het werk in magazijn met veiligheidshesje via Start People.
    Blog

    Top 5 plaatsen om te werken in West-Nederland

    Lees meer